top of page
  • lotteadriaans

Droom niet je leven, leef je droom.

Bijgewerkt op: 31 jan. 2021

Dit dus. Wat als je nu al jaren droomt en fantaseert over een reis maar blijft zeggen dit doen we wel als we oud zijn en de kinderen uit huis. Zo begon onze droom in ieder geval. In 2014 trokken we voor 4 maanden door Zuid-Amerika. Wat een fantastische reis. We hebben beide echt een liefde voor Zuid-Amerika en deze reis was voor ons de kers op de taart wat betreft ons reisverleden. Tijdens deze reis kwamen we een wat ouder stel tegen (halfweg 50) die de Pan American Highway aan het rijden waren.


De Pan American Highway is een snelweg die tussen Alaska (Fair Banks) en het zuidelijkste puntje van Argentinië (Vuurland) ligt. 44.000 km door 14 verschillende landen. Man man man, wij waren echt meteen verliefd. We riepen meteen al, als we later net zo oud zijn dan gaan we dit doen.


Inmiddels zijn we jaren verder, getrouwd, 2 kids en nog steeds die droom in ons hoofd. Vorig jaar zomer zaten Ties en ik buiten in onze tuin te genieten van het heerlijke weer, een wijn en spijsje, kijkend naar het knetterende vuur in onze vuurkorf. En op de een of andere manier blijft die droomreis in ons hoofd spoken. Ties is heel erg van het hier en nu en benoemt dat hij het ontzettend jammer vindt dat we die reis uitstellen. Waarom niet onze kinderen deel uit laten maken van onze droom. Wat dat betreft is Ties veel avontuurlijker dan ik ingesteld. Ik zie onwijs veel beren op de weg. Hoe doen we dat met school, wat als ze niet willen etc.etc. Maar Ties z’n enthousiasme maakt mij ook enthousiast. Dus we stellen, lekker zakelijk alla Ties een doel. Want als je eenmaal een doel hebt gaat het sparen ook makkelijker.


2026 it is.


Misschien denken jullie nu, waarom 2026, waarom niet nu, nu je kinderen nog geen leerplicht hebben. Dat heeft meer met onze droom te maken, we kiezen op dat moment, lekker egoïstisch voor onszelf. We vinden het vooral heel tof en belangrijk dat ze de reis ook echt meekrijgen. Het kan inderdaad zo zijn dat we ze weghalen uit hen fijne omgeving, weg bij het vertrouwde, familie, vriendjes maar we vinden dat we ze zoveel meegeven. En iedereen heeft hier een mening over, dat weten we, maar voor ons is dit het mooiste om onze kinderen mee te geven. Dus we doen het lekker toch. De komende periode nemen we jullie niet alleen mee op reis maar ook mee in alle voorbereidingen naar 2026 toe.

Zoals Ties zegt, Goals are just dreams with deadlines.


Liefs, The Monkeys68 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page